حکایت غریبی «فرهنگ رضوی» در رسانهها
*طیبه مروت - دهمین جشنواره بین المللی فرهنگی – هنری امام رضا(ع) همزمان با میلاد فرخنده امام هشتم(ع) به کار خود پایان داد.
جشنواره «جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها» از سری برنامههای دهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان عهده دار برگزاری آن در چند سال گذشته بوده است.
4 مهر ماه جاری، شهر رشت شاهد برگزاری اختتامیه جشنواره مذکور بود. دربرپایی این اختتامیه که به اهالی مطبوعات ارتباط مستقیم داشت، ذکر چند نکته خالی از لطف نخواهد بود. نخست آنکه طبق بیانیه هیات داوران و اعلام دکتر نیکرو؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، تنها 1320 اثر به این جشنواره ارسال شده بود. این اتفاق میتواند نشان دهنده دو مساله باشد؛ یا بیانگر توجه نداشتن لازم از سوی مطبوعات و خبرگزاریها در انتشار فرهنگ رضوی است و یا نشان از عدم ارسال آثار موجود در مطبوعات و خبرگزاریها بوده است که در هر دو صورت برای اهالی فرهنگ و رسانه جای تاسف دارد.
مساله دیگری که در برگزاری این جشنواره قابل تامل است، عدم حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا حتی معاون مطبوعاتی وی در مراسم اختتامیه بود که برپایی این جشنواره ارتباط مستقیمی با حوزه کاری وی داشت.
گرچه آقای محمد زاده، معاون محترم وزیر، مشغله کاری را دلیل حضور نداشتن خود عنوان کرده بود، اما پس از چند دوره برگزاری ضعیف این جشنواره در استان مرکزی و سپس استان تهران، به نظر میرسید نقل و انتقال این جشنواره از مرکز به شمال کشور با برنامه ریزی صورت گرفته است تا تاثیری در حال و هوای آن داشته باشد، اما بی توجهی مضاعف آقای وزیر که مرد شماره یک برنامههای جنبی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در دهه کرامت بوده و در اکثر برنامههای تهران و شهرستانها حضور فعال داشت، و نیز بدتر از آن عدم اهتمام معاون مطبوعاتی وی به حیطه کاری اش باعث خواهد شد تا از ظرفیت مهم رسانه در ترویج و نشر فرهنگ رضوی بهره کافی برده نشود، زیرا علی رغم توصیه هیات داوران، جشنواره مذکور به حضور فعالتر رسانهها در آن، وقتی اهالی رسانه شاهد این بی توجهیها به جشنواره ای که مدیر دولتی مربوطه اش حاضر به شرکت در آن نیست ومراسمی که به بهانه میلاد مولا علی بن موسی الرضا(ع) و به پاس زحمات اهالی مطبوعات در عرصه توسعه و ترویج فرهنگ رضوی در سکوت خبری برگزار میشود و کمترین میزان هدایا به خبرنگاران فعال در این عرصه تعلق میگیرد، دیگر جذابیتی برای شرکت در این قبیل جشنوارهها برای خبرنگاران رسانهها باقی نخواهد ماند و شاید بازهم سال آینده بیانیه هیات داوران همان گله 4 مهر امسال باشد که ای اهالی رسانه! برای تنها امام مدفون در کشورتان بیشتر بنویسید و بازهم از بی توجهی مدیران کشوری به مطبوعات و فرهنگ رضوی غافل شوند. گرچه سکوت رسانهها در پوشش خبری مراسم 4مهر غفلت دیگری است که اهالی رسانه خود به این بی توجهیهای مسؤولان به خانواده بزرگ رسانه کشور دامن میزند، در حالی که روزهای گذشته بیشتر صفحات روزنامهها و خبرگزاریها با اخبار برنامههای مختلف جشنواره امام رضا(ع) آشنا بود.
در نظر نگرفتن بخشی با عنوان رسانه برتر در عرصه ترویج فرهنگ رضوی نیز از برنامه هایی بود که پیشنهاد اضافه کردن آن از سال آینده از سوی روزنامه قدس با استقبال دکتر نیکرو دبیر جشنواره «جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها» مواجه شد که امید است با اضافه شدن آن رغبت برای شرکت بیشتر خبرنگاران و روزنامه نگاران در این جشنواره بیشتر شود .
به هر روی، در جشنواره ای که باید معنویت و عشق به ائمه معصومین(ع) بیش از همه نمود داشته باشد، شاهد بی برنامگی در دعوت از برگزیدگان و سردرگمی آنان در بازگشت به شهرهای خود، عدم برنامه ریزی برای پوشش رسانه ای، حضور نداشتن مسوولان کشوری در تنها مراسمی که در جشنواره بزرگ امام رضا(ع) به خبرنگاران تعلق دارد و... نه در شان امام هشتم شیعیان و ولی نعمت ماست، و نه شان رسانهها و خبرنگاران
به نقل از پایگاه خبری تحلیلی قدس http://qudsonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=73930 .